Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cara Mudah Semak Duit BPN Dah Masuk Akaun Bank Atau Belum

Bagi sesiapa yang tidak memiliki Online Banking atau tiada akaun bank yang berdaftar dengan BSH atau BPN, anda hanya perlu semak di laman web https://bpn.hasil.gov.my/ untuk mengetahui status bayaran telah dikreditkan ke dalam akaun bank atau belum.

cara semak duit bpn

Ikuti 3 Langkah Mudah Semakkan Bantuan Prihantin Nasional (BPN) :

LANGKAH 1

  • Sila ke laman bpn.hasil.gov.my
  • Masukkan No IC anda
  • Lengkapkan CAPTCHA yang diminta
  • Klik butang SEMAK

 LANGKAH 2

  • Papar Semakan Status.
  • Maklumat lengkap anda seperti nama, no kad pengenalan, status permohonan dan jumlah BPN akan dipaparkan.
  • Klik bahagian Maklumat Pembayaran.

LANGKAH 3

  • Klik pada bahagian Maklumat Pembayaran dan maklumat lengkap pembayaran akan ditunjukkan sama ada pembayaran BPN anda berjaya dikreditkan atau belum.
  • Siap

71 comments for "Cara Mudah Semak Duit BPN Dah Masuk Akaun Bank Atau Belum"

  1. Public bank belum msk lagi bpn

    ReplyDelete
  2. check status bpn dah masuk atau belum

    ReplyDelete
  3. Mbb Pon x msuk lagi...status lulus

    ReplyDelete
  4. Bila nk masuk duit ni.bleh wt bli beras

    ReplyDelete
  5. 11hb tapi still xmasuk sedangkan dalam permohonan lulus dah .

    ReplyDelete
  6. Kenapa belum masuk lagi saya Maybank

    ReplyDelete
  7. Maklumat pembayaran dah tulis tp bila clik xde pulak tulis kreadit ke ape ke...mesej lhdn ckp 6-12 april duit masuk acc...tp xmsuk gak lg ni..adoiii...y kerja kerajaan xpe la duk umah stahun pun gaji masuk...y keje sdiri ni y keje swasta cmne...y merantau lg nk kena byr sewa umah cmne..

    ReplyDelete
  8. x masuk lgi..πŸ˜”πŸ˜”

    ReplyDelete
  9. Apa ne tak faham langsaung lah

    ReplyDelete
  10. Arghh lulus tapi tqk masuk masuk ..nak makan apa seyh ..bantuan makanan pun tk dpt

    ReplyDelete
  11. Cimb saya pun belum masuk lagi,, sudah lulus tapi tak masuk masuk asyik pergi buat semakan Bank,, adoiii macam mana hidup ni

    ReplyDelete
  12. Cimb family pm belum masuk lagi..buat semakan ada tulis maklumat bayaran tp bila log in tak ada apa2 pun..sabar jelah..

    ReplyDelete
  13. Pls do update your sistem. So that we can check by ourselves.call your sistem also no any answers. How can be no responsibility

    ReplyDelete
  14. Call manjang tak dapat.. Mmg saje setting taknak jawab ke ape..

    ReplyDelete
  15. Sme la kite bile cek lulus tpi pegi bank duit pun tak masuk lgi bank islam kenape ye

    ReplyDelete
  16. Still xdpt lagi.status lulus b40 kluarga.tpi skrg xdpt.ada siapa tau.akaun cimb

    ReplyDelete
  17. Ada lulus tpi tngok kt bnk may bnk xmasuk lgi pun napa nya boleh b thu x ckit dah lah x kerja dduk umab je susu ank dan pampes nk hbis lagi aduh

    ReplyDelete
  18. Knpe mcm t nya tngok lulus tpi tngok xada pun kt bnk saya pakai may bnk na0a nya xmasuk lgii

    ReplyDelete
  19. Lgi 1 dg tulis dah masuk tpi g kt bnk xmasuk pun

    ReplyDelete
  20. tak masuk lagi pun..kata dh lulus..dh 13hb nih

    ReplyDelete
  21. Samalah saya cek tgk dah lulus tapi tak da respond lagi bla call x dpt2..πŸ˜ͺ

    ReplyDelete
  22. isd lulus,tapi masa masuk ke akuan masa sd gagal ,kerana akuan tu sd tutup,skrng wang tu mcm mn blh dpt,kena tunggu surat kirim dtg rmh br blh pg amik ke

    ReplyDelete
  23. Kalau saya salah nomor akun tapi bank ckp gu nomor siri portal BPS
    Nak tanya nomor portal tu apa

    ReplyDelete
  24. Dah 15 april bile chek tetap sama pemohonan anda diterima habis bile nk lulus nye

    ReplyDelete
  25. Duit saya dah lulus tp akaun bank saya tak dak..jd mcm mn saya nk ambik duit bujang 800..?kena tgu boucer?atau kena pergi ke LHDN utk ambil boucer?

    ReplyDelete
  26. Lulus tpi duit x x masuk lagi dlam bank

    ReplyDelete
  27. Dalam semakin bpn lulus tapi dalam bank tak Masuk duit lagi..Hari Hari g bank check duit tapi tk Masuk jugak..call tak jawab

    ReplyDelete
  28. Sama La Saya semak Lulus fasa 1 rm500 pembayaran Kreadit lukus Tapi Berkali2 saya Pergi bank Tapi Duit Tak Masuk Masuk LagiπŸ˜”

    ReplyDelete
  29. Duit x

    masuk lg,penat ja awai2 buta.

    ReplyDelete
  30. Fasa2 spe dh msuk bgi thu ye

    ReplyDelete
  31. Bank islam masuk bila sape tau

    ReplyDelete
  32. dalam proses sampai bila ni bos..

    ReplyDelete
  33. Siapa guna akaun rhb yg suda masuk bantuan bpn pm sya

    ReplyDelete
  34. Ambank x masuk lagi.....πŸ˜₯πŸ˜₯πŸ˜₯πŸ˜₯πŸ˜₯πŸ˜₯

    ReplyDelete
  35. Bankislam xmsuk lg😒

    ReplyDelete
  36. Kalau bank rakyat bila masuk rm300

    ReplyDelete
  37. standard chartered bila nak masuk ni..april mei dua2 tak masuk..lulus RM1600..

    ReplyDelete
  38. Kenapa la fasa 2 BPN utk bank rakyat blm masuk2 lg.hari ni 14 mei 2020.. Fasa 1 dpt...fasa 2 plk buat hal... Duit dah xde nie.. Bos blm panggil kerja lg...sb pkp x abis lg. SAPA YG NAK BELA CAMNI... DENGAN SAPA KAMI NAK RUJUK!!! KAMI DAH LA SUSAH...LG DISUSAHKAN.... ALLAH...TLG LA HAMBA MU INI

    ReplyDelete
  39. Esok kalau aku cek bank duit xde mmg aku dm menteri aku kebulur auu aku dah mohon dari bulan lepas aku sabr je ni mmg la pemohon baru habis kau ingat aku xde prut ke..kalau xdpt tunai janji jgn ckp Berjanji

    ReplyDelete
  40. Asalammulaikum nk tnya ni duit bpn masuk tak lagi dlm akaun cimb bank ..yang baru pemohon

    ReplyDelete
  41. Bila nk masuk duit nye.. Smpai skrg tak ad.. Da kebulur ni duk uma bujang.. Status lulus.. Tp tak masuk2.. Mkn tayar moto la nmpak nye.. Hmmmm

    ReplyDelete
  42. smpi skrg duit ye lom msuk lg..
    ble nk msuk ye

    ReplyDelete
  43. Masih belum masuk,lama juga saya tunggu dah masa mau pakai

    ReplyDelete
  44. Anak sy pun tak dpt lagi..button semakan bayaran pun takde..adakah ini lakonan atau mmg lambat utk dibuat bayaran?

    ReplyDelete
  45. dengan sya lulus tpi belum masuk kat acc bnk sya

    ReplyDelete
  46. Saya tak ada akaun bank..pemohonan dah lulus..tapi no siri tak ada macam mana nak ambil duit

    ReplyDelete
  47. Sy pun sme dh lulus tpi tak msuk akaun bnk pun . tak keluar pun maklumat pmbyran tu .. Knp lmbt sgt .. Nak pkai duit .�� .. Tgu 22 mei ni je last tak msuk jugak xtahu la ..

    ReplyDelete
  48. Dah 22mei. Masih belom masuk. Kenapa ye?

    ReplyDelete
  49. Status dah Berjaya Kredit, tapi check akaun takder pon.Bila BPN nak masuk ni.

    ReplyDelete
  50. Dah lulus tapi tak masuk, ape yang harus saya buat

    ReplyDelete
  51. Bsh xmsuk2 lg...bila nk msuk xtau...nk raya dh nii......

    ReplyDelete
  52. Bankrakyat bila nak masuk lagi?kalau dalam proses itu apa maksud nya itu,lulus atau gagal??please tell me something..bsh bujang fasa 3 2020

    ReplyDelete
  53. Aduh dah lulus fasa3 tp duet msih x masuk lagi...

    ReplyDelete
  54. saya pun Lum masuk.dh lulus.semk status.bpr1.0 NGN BPR 2.0 2 k lebh

    ReplyDelete