Cara Mudah Semak Duit BPN Dah Masuk Akaun Bank Atau Belum

Bagi sesiapa yang tidak memiliki Online Banking atau tiada akaun bank yang berdaftar dengan BSH atau BPN, anda hanya perlu semak di laman web https://bpn.hasil.gov.my/ untuk mengetahui status bayaran telah dikreditkan ke dalam akaun bank atau belum.

cara semak duit bpn

Ikuti 3 Langkah Mudah Semakkan Bantuan Prihantin Nasional (BPN) :

LANGKAH 1

  • Sila ke laman bpn.hasil.gov.my
  • Masukkan No IC anda
  • Lengkapkan CAPTCHA yang diminta
  • Klik butang SEMAK

 LANGKAH 2

  • Papar Semakan Status.
  • Maklumat lengkap anda seperti nama, no kad pengenalan, status permohonan dan jumlah BPN akan dipaparkan.
  • Klik bahagian Maklumat Pembayaran.

LANGKAH 3

  • Klik pada bahagian Maklumat Pembayaran dan maklumat lengkap pembayaran akan ditunjukkan sama ada pembayaran BPN anda berjaya dikreditkan atau belum.
  • Siap

{ 70 comments.. read them below or add one }

Unknown Unknown 10 April 2020 at 16:02
Public bank belum msk lagi bpn
Unknown Unknown 10 April 2020 at 16:36
check status bpn dah masuk atau belum
Unknown Unknown 10 April 2020 at 19:42
Mbb Pon x msuk lagi...status lulus
Unknown Unknown 10 April 2020 at 20:06
Bila nk masuk duit ni.bleh wt bli beras
Unknown Unknown 11 April 2020 at 16:22
11hb tapi still xmasuk sedangkan dalam permohonan lulus dah .
Unknown Unknown 12 April 2020 at 01:39
Kenapa belum masuk lagi saya Maybank
Naqib88 Naqib88 12 April 2020 at 15:02
Maklumat pembayaran dah tulis tp bila clik xde pulak tulis kreadit ke ape ke...mesej lhdn ckp 6-12 april duit masuk acc...tp xmsuk gak lg ni..adoiii...y kerja kerajaan xpe la duk umah stahun pun gaji masuk...y keje sdiri ni y keje swasta cmne...y merantau lg nk kena byr sewa umah cmne..
Unknown Unknown 12 April 2020 at 18:51
Apa ne tak faham langsaung lah
Unknown Unknown 12 April 2020 at 20:28
Arghh lulus tapi tqk masuk masuk ..nak makan apa seyh ..bantuan makanan pun tk dpt
Unknown Unknown 13 April 2020 at 09:53
Cimb saya pun belum masuk lagi,, sudah lulus tapi tak masuk masuk asyik pergi buat semakan Bank,, adoiii macam mana hidup ni
Unknown Unknown 13 April 2020 at 09:58
Cimb family pm belum masuk lagi..buat semakan ada tulis maklumat bayaran tp bila log in tak ada apa2 pun..sabar jelah..
Unknown Unknown 13 April 2020 at 10:18
Pls do update your sistem. So that we can check by ourselves.call your sistem also no any answers. How can be no responsibility
Unknown Unknown 13 April 2020 at 11:11
Call manjang tak dapat.. Mmg saje setting taknak jawab ke ape..
Unknown Unknown 13 April 2020 at 11:35
Sme la kite bile cek lulus tpi pegi bank duit pun tak masuk lgi bank islam kenape ye
Unknown Unknown 13 April 2020 at 11:42
Still xdpt lagi.status lulus b40 kluarga.tpi skrg xdpt.ada siapa tau.akaun cimb
Unknown Unknown 13 April 2020 at 12:05
Ada lulus tpi tngok kt bnk may bnk xmasuk lgi pun napa nya boleh b thu x ckit dah lah x kerja dduk umab je susu ank dan pampes nk hbis lagi aduh
Unknown Unknown 13 April 2020 at 12:10
Knpe mcm t nya tngok lulus tpi tngok xada pun kt bnk saya pakai may bnk na0a nya xmasuk lgii
Unknown Unknown 13 April 2020 at 12:12
Lgi 1 dg tulis dah masuk tpi g kt bnk xmasuk pun

Unknown Unknown 13 April 2020 at 14:33
tak masuk lagi pun..kata dh lulus..dh 13hb nih
Unknown Unknown 13 April 2020 at 20:49
Samalah saya cek tgk dah lulus tapi tak da respond lagi bla call x dpt2..😪
Unknown Unknown 13 April 2020 at 21:28
Klau xde acc bank mcam mna
bon wei seng bon wei seng 13 April 2020 at 23:17
isd lulus,tapi masa masuk ke akuan masa sd gagal ,kerana akuan tu sd tutup,skrng wang tu mcm mn blh dpt,kena tunggu surat kirim dtg rmh br blh pg amik ke
Unknown Unknown 14 April 2020 at 07:27
Kalau saya salah nomor akun tapi bank ckp gu nomor siri portal BPS
Nak tanya nomor portal tu apa
Unknown Unknown 15 April 2020 at 15:04
Dah 15 april bile chek tetap sama pemohonan anda diterima habis bile nk lulus nye
Unknown Unknown 15 April 2020 at 18:09
Duit saya dah lulus tp akaun bank saya tak dak..jd mcm mn saya nk ambik duit bujang 800..?kena tgu boucer?atau kena pergi ke LHDN utk ambil boucer?
Unknown Unknown 15 April 2020 at 22:12
Lulus tpi duit x x masuk lagi dlam bank
Unknown Unknown 18 April 2020 at 12:29
Dalam semakin bpn lulus tapi dalam bank tak Masuk duit lagi..Hari Hari g bank check duit tapi tk Masuk jugak..call tak jawab
Unknown Unknown 24 April 2020 at 16:54
Sudah lulu's ta masuh bank
Unknown Unknown 25 April 2020 at 12:22
Cek duit dh masok ke blum
Unknown Unknown 30 April 2020 at 14:57
Sama La Saya semak Lulus fasa 1 rm500 pembayaran Kreadit lukus Tapi Berkali2 saya Pergi bank Tapi Duit Tak Masuk Masuk Lagi😔
Unknown Unknown 4 May 2020 at 10:05
Duit x

masuk lg,penat ja awai2 buta.
Unknown Unknown 5 May 2020 at 04:43
Fasa2 spe dh msuk bgi thu ye
Unknown Unknown 6 May 2020 at 17:23
Bank islam masuk bila sape tau
Unknown Unknown 7 May 2020 at 00:39
dalam proses sampai bila ni bos..
Unknown Unknown 8 May 2020 at 16:22
Siapa guna akaun rhb yg suda masuk bantuan bpn pm sya
Siti Aida Bte Dalil Siti Aida Bte Dalil 10 May 2020 at 13:08
Ambank x masuk lagi.....😥😥😥😥😥😥
Unknown Unknown 12 May 2020 at 12:56
Kalau bank rakyat bila masuk rm300
Unknown Unknown 14 May 2020 at 13:13
standard chartered bila nak masuk ni..april mei dua2 tak masuk..lulus RM1600..
Unknown Unknown 14 May 2020 at 18:45
Kenapa la fasa 2 BPN utk bank rakyat blm masuk2 lg.hari ni 14 mei 2020.. Fasa 1 dpt...fasa 2 plk buat hal... Duit dah xde nie.. Bos blm panggil kerja lg...sb pkp x abis lg. SAPA YG NAK BELA CAMNI... DENGAN SAPA KAMI NAK RUJUK!!! KAMI DAH LA SUSAH...LG DISUSAHKAN.... ALLAH...TLG LA HAMBA MU INI
($t€//@ /o/@) blogger (>,<) ($t€//@ /o/@) blogger (>,<) 15 May 2020 at 02:40
Esok kalau aku cek bank duit xde mmg aku dm menteri aku kebulur auu aku dah mohon dari bulan lepas aku sabr je ni mmg la pemohon baru habis kau ingat aku xde prut ke..kalau xdpt tunai janji jgn ckp Berjanji
Min98 Min98 16 May 2020 at 11:17
Asalammulaikum nk tnya ni duit bpn masuk tak lagi dlm akaun cimb bank ..yang baru pemohon
Unknown Unknown 16 May 2020 at 17:40
Bila nk masuk duit nye.. Smpai skrg tak ad.. Da kebulur ni duk uma bujang.. Status lulus.. Tp tak masuk2.. Mkn tayar moto la nmpak nye.. Hmmmm
Unknown Unknown 16 May 2020 at 18:11
smpi skrg duit ye lom msuk lg..
ble nk msuk ye
Unknown Unknown 16 May 2020 at 20:05
Kenapa fasa 2 blum masuk2
Unknown Unknown 17 May 2020 at 22:17
Masih belum masuk,lama juga saya tunggu dah masa mau pakai
Unknown Unknown 19 May 2020 at 23:28
Anak sy pun tak dpt lagi..button semakan bayaran pun takde..adakah ini lakonan atau mmg lambat utk dibuat bayaran?
Unknown Unknown 20 May 2020 at 01:19
dengan sya lulus tpi belum masuk kat acc bnk sya
Unknown Unknown 20 May 2020 at 08:11
Saya tak ada akaun bank..pemohonan dah lulus..tapi no siri tak ada macam mana nak ambil duit
Anis Najwa Anis Najwa 21 May 2020 at 00:44
Sy pun sme dh lulus tpi tak msuk akaun bnk pun . tak keluar pun maklumat pmbyran tu .. Knp lmbt sgt .. Nak pkai duit .�� .. Tgu 22 mei ni je last tak msuk jugak xtahu la ..
Hafizah Hafizah 22 May 2020 at 15:45
Dah 22mei. Masih belom masuk. Kenapa ye?
Unknown Unknown 28 May 2020 at 07:31
Status dah Berjaya Kredit, tapi check akaun takder pon.Bila BPN nak masuk ni.

Unknown Unknown 4 June 2020 at 01:05
Dah lulus tapi tak masuk, ape yang harus saya buat
Unknown Unknown 28 July 2020 at 09:03
Bsh xmsuk2 lg...bila nk msuk xtau...nk raya dh nii......

Unknown Unknown 1 August 2020 at 08:57
Bankrakyat bila nak masuk lagi?kalau dalam proses itu apa maksud nya itu,lulus atau gagal??please tell me something..bsh bujang fasa 3 2020
Noor burhanuddin bin mat sarip Noor burhanuddin bin mat sarip 3 August 2020 at 15:25
Aduh dah lulus fasa3 tp duet msih x masuk lagi...