Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cara Mohon Bantuan Khas Sarawakku Sayang RM1500 (BKSS)

Bantuan Khas Sarawakku Sayang (BKSS) RM1500 bagi peniaga dan penjaja kecil. Perniagaan yang berdaftar dengan pihak berkuasa tempatan setakat 31 Mac 2020 adalah layak untuk menerima Bantuan Khas Sarawakku Sayang (BKSS) Covid 19

bantuan bkss sarawakku sayang

CARA MOHON

  1. Muat turun dan daftar di aplikasi Sarawak Pay sebagai pengguna.
  2. Pilih “Merchant Account” dan isikan borang pendaftaran.
  3. Sediakan dokumen sokongan , kad pengenalan, lesen perniagaan, gambar premis perniagaan, alamat e-mel yang sah
  4. Sila tunggu e-mel pengesahan dari pihak Sarawak Pay untuk status pendaftaran akaun perniagaan Sarawak Pay dalam tempoh tujuh hari bekerja.
  5. Selesai! Dah boleh mula menerima pembayaran melalui aplikasi Sarawak Pay jika lulus.





Muat turun aplikasi Sarawak Pay di sini:


18 comments for "Cara Mohon Bantuan Khas Sarawakku Sayang RM1500 (BKSS)"

  1. Kenapa duit rm250 dgan sya belum masuk lagi.boleh bgitaau tak apakh duit rm250 sya masuk voucher bagi infor ..

    ReplyDelete
  2. 10 kali dh emiL verification smpai skrg xda respond n xactivekan merchant account.service lembab sgt"

    ReplyDelete
  3. Dah isi bkss tapi sampai sekarang belom da maklum balas☹️

    ReplyDelete
  4. Bkks saya belum masuk lagi..blh customer service tlg check?

    ReplyDelete
  5. 3 bulan dah apply tp belom ada respon.Belom dpt email verification. Mdh sminggu hari bekerja bru dpt respon but till now belom juak dapat.Any explanation?

    ReplyDelete

  6. kenapa tidak ada duit mahu sarawak pay dah lama mohon???

    ReplyDelete
  7. kenapa tidak ada duit mahu sarawak pay dah lama mohon?

    ReplyDelete
  8. kerajaan srwk semadi2 jak berik..lokek nk berik

    ReplyDelete
  9. DAH BERKALI2 ISI VERIFY YA....X KNAK DULI...KALI...DUIT ORG LAIN DR BULAN 4 DH MSOK..DAH LAST.MSOK JUNE...NGN JULY....APA CITA KMKNORGNAK LOM MSOK2 DUIT DR BULAN APRIL????SEMUA DH SUBMIT...ONLINE UDAH.....MANUAL PUN UDAH...STATUS SUBMITTED JAK DAH...DR RIA....JNNJI MUDAH JAK......TPI...MASA APPLY...SUSAHAM NAK APPROVED

    ReplyDelete
  10. DAH BERKALI2 ISI VERIFY YA....X KNAK DULI...KALI...DUIT ORG LAIN DR BULAN 4 DH MSOK..DAH LAST.MSOK JUNE...NGN JULY....APA CITA KMKNORGNAK LOM MSOK2 DUIT DR BULAN APRIL????SEMUA DH SUBMIT...ONLINE UDAH.....MANUAL PUN UDAH...STATUS SUBMITTED JAK DAH...DR RIA....JNNJI MUDAH JAK......TPI...MASA APPLY...SUSAHAM NAK APPROVED

    ReplyDelete
  11. Ada APA2MASALAH call la..Bak..APA ka kurang..pdh...Tok krikk krikkm.jak Bg joe..APA cita....mun x kongang..Cari pekeja part time...pakenulong ngecek...brik gaji...pake cdak part-time...byk cdak knak buang keja Masa Tok...Ada juak laju ckit approval ya...jgn d approve org nak nipu mdh berjual...jgn approve org sama diri Bala diri dolok

    ReplyDelete
  12. Aku tok dr first bkss xdpt tp org mdh siapa yg dpt bsh ny auto dpt bkss...bsh ada dpt tp bkss xdpt..bila cek madah udah di byr sedangkan xdpt apa2 byran
    ...mn dh acc2 siapa?udah di cek kat bank mtk statmnt acc xada pun yg di katakn nak nlong ya tk..bila di kol sorg mdh ktk kol no sigek..kol no sigek tok pasya..mcm d pass jak..coba berik penjelasan oh cmne nk oleh duit bantuan ya oh..jgn d seen ajak...tlg jwb apa yg d tnyk saya n kwn2 skalian..bila part ngundi laju ktk nyuruh..part kmk tok ...

    ReplyDelete
  13. Kmk da juak try.. p cdak mdh MN lesen under lhdn xdpt.. under Majlis daerah jk dapat..mbks kh..dbku kh.. br da dpt bantuan.ya..

    ReplyDelete